Utplassering blogg

Utplassering 10.04.15Tanking av pc-er

I dag så har jeg og Oskar tanket pc-er fra starten av dagen til slutten av dagen. Vi brukte ganske lang tid på å tanke 1 pc om gangen, så vi fikk andre oppgaver å gjøre i mellomtiden sånn at vi ikke bare satt og ventet på at pc.ene skulle bli ferdig tanket.


Kasteliste

Mens pc-ene ble tanket så fikk vi ordre om å registrere ting som måtte kastes. Jeg registrerte alt som ble kastet og Oskar holdte det opp for meg eller leste opp nummere eller navn på produktet.Utplassering 20.03.15


Ødelagt harddrive
Den første oppgaven for i dag var å sjekke om en 2 harddisker forsatt funket, for å se om de funket så gikk jeg inn i admin tools og valgte datamaskinbehandling. Fra der så kunne jeg navigere meg til diskbehandlingmenyen, der fant jeg ut at en av harddriverne ikke ga i fra seg navn eller bokstav.
Streamingen funker ikke!
I dag så funket ikke streamingutsyret til Hole kommune igjen, vi startet å se på problemet rett etter kl 9. Vi vandret rundt å prøvde å finne skilden til problemet, men vi bestemte oss for å gå tilbake til kontoret for å konsulere dette med resten av gjengen. Vi fant senere ut at vi måtte re-sete kameraene i rommet.


   Utplassering 05.03.15

Nye skjermer

Den første oppgaven for i dag var å se om noe hadde skjedd med disse pakkene under leveranse, vi fikk levert 3 skjermer fra NEC som skulle bli hengt opp på et av sykehjemmene i hole. Den første skjermen som jeg så på hadde en død piksel så den skulle leveres tilbake med en gang, mens de 2 andre hadde ingen feil med seg. Tanking av pc-er

Etter skjermene så fikk jeg lov til å tanke disse pc-ene, for å gjøre dette så må du.
1. Ha en pc som kan overføre operativsystem, filer eller drivere til pc-ene via (vi brukte ethernet).
2. Gi ordre om hvilken filer som du vil overføre til pc-en (operativsystem i mitt tilfelle).
3. Gå på mottaker pc-en og velg hva du vil ha ned lastet på den.
4. Vent på at alt har lastet seg ned.
5. Registrer pc-en og installer hva du trenger å installer.  Registrere hva vi skal kaste
Den siste oppgaven for i dag var å registrere ting som vi skal kaste på dynga. Når jeg registrerer hva jeg hadde kastet så dokumenterer jeg navnet, barkoden og ekstra dokumentasjon som kan være av bruk.

 Utplassering 20.02.15

Sette opp høyttaleranlegg

I dag så ble det bare en oppgave på meg og Oskar, det var å sette opp et høyttalersystem på hole bibliotek, dette tok omtrent hele arbeidsdagen å fullføre.

Når vi først kom ned så var projektoren og lerrete allerede satt opp så det var bare å sette opp høyttalersystemet. Først og fremst så så plukket vi ut alle delene ut av esken og la dem på bordet, etter det så diskuterte vi hvor vi skulle sette opp høyttalerne i rommet. Dette var vanskelig pga bibliotekaren ville at høyttalerne skulle være utenfor rekkeviddene til barn med pinner, vi visste ikke hvor dette scenarioet hadde kommet fra men vi bestemte at det var en ting som mest sannsynlig ikke kommet til å skje på biblioteket. Etter at vi var ferdig med å diskutere så satte vi i gang med å markere hvor vi skulle borre hullene i veggen, etter vi var ferdig med det så begynte vi med å sette/koble høyttalerne  sammen. Etter at vi hadde satt opp høyttalerne så skulle vi teste om de funket via bluetooth, men uheldig vis så måtte jeg rekke en tannlegetime kl.14.00 så jeg fikke ikke se om vi fikk høyttalersystemet til å funke.       
  
Utplassering13.02.15Levering av pc og docking
Den første oppgaven for i dag var å levere 1 pc og 1 docking stasjon til vik barnehage, men før vi kunne levere utstyret så måtte vi sjekke om utstyret funket. Etter at vi hadde testet om den funket så dro vi ned til barnehagen som ligger et steinkast unna herredshuset, når vi kom ned så satt vi opp pc-en og dockingen på et av kontorene. På veien tilbake så tok vi med oss den gamle pc-en som ble brukt før + docking stasjonen som kom med den.   

Sette opp skrivere til mac
Etter lunch så ble vi sendt til skjellberget hvor vi skulle legge til/sette opp skrivere til Imac/Macbook.
For å legge til imac-ene på skriverne så brukte vi et txt. dokument som vi la til på 2 av imac-ene, dette skulle føre til at mac-ene fikk muligheten til å skrive ut på skriverne rundt i bygget.


Den siste mac-en som vi skulle legge til var litt vanskelig, vi brukte rundt 1 time på å ikke oppnå noe. Vi søkte opp problemet på nettet å prøvde å fikse det på stedet men vi ga opp og kjørte hjem til herredshuset  Utplassering 06.02.15

I dag så var det lite å gjøre på IKT avdelinga, det har hvert sånn i noen uker nå og det begynnerå bli litt kjedelig. Så en av lærlingen ga oss en oppgave, vi fikk oppgaven å organisere alle kablene på lageret. Vi brukte cirka 2T på dette.

Utplassering 30.02.15


I dag var det ikke noe å gjøre uheldigvis, men jeg jobbet med lekser mesteparten av dagen.Utplassering 24.01.15Registrering av nye pc-er

Den eneste oppgaven for i dag var å registrere og merke de nye HP laptopene med riktig dokumentasjon. For å gjøre dette så må du...
1. Finne frem anti tyveri klistremerkene som blir brukt for å forhindre tyveri.
2. Registrer navnet/nummeret som finnes på toppen av klistremerket.
3. Bruk litt superlim til å klistre merket til toppen av laptopen.
4. Repeter med den neste laptopen.

Jobbe med Cisco switch

Siden det pleier å være ganske stille på fredager så bestemte jeg meg for å jobbe med Cisco switch-en som jeg tok med fra skolen. Inne på cisco-en så la jeg til nativ vlan 1, vlan 10/20/30 og åpnet vlan til de riktige portene.

Utplassering 16.01.15Noe feil med pc-en?

En mann kom inn med denne pc-en og sa at den bare viste en blå skjerm når den startet opp, Marius og jeg hadde en liten anelse på hva som var galt. Først så startet vi med å sjekke RAM-en, for å se om det bare var en av brikkene som var ødelagt så vi plasserte en av RAM-brikkene i pc-en for å se om den var ødelagt, det var den ikke. Så etter det så prøvde vi RAM brikke nr.2, den var heller ikke ødelagt. Men før jeg fikk fikset pc-en så var dagen over og jeg måtte forlate bygget.

Beskrivelse av dagen

I dag så ble det ikke mye gjort pga været som skapte problemer på veien, det førte til at jeg ikke kom på jobb før 3 timer etterpå. Så jeg mistet til av dagen til været, men jeg fikk senere høre at det ikke hadde hvert noe som hadde skjedd før jeg kom.   
Utplassering 09.01.15


Problemer med tilkobling

Den første oppgaven for i år var å ta en titt på en datamaskin på Hole medisinske senter, på veien ned så stakk vi innom butikken for å kjøpe brød og kake på Kiwi vik. Etter det så viste jeg veien til hole medisinske senter på vik torget. Når vi ankom klinikken så ble vi vist til kontoret, og begynte med å fikse problemet. Men etter en stund så ringte Nikolai til Alexander for å spørre om det var IT avdelinga på hole som hadde ansvaret for nettverket til klinikken, etter samtalen så lærte vi at vi hadde ikke noe med dette å gjøre. Systemet deres henger sammen med norsk helsenett, så vi kunne ikke gjøre noe med norsk helsenett sitt system.  

Kaste og registrere søppel

Denne gangen så fikk Oskar oppgaven av å registrere å resirkulere gammel eller utdebattert utstyr. For noen uker siden så gjorde jeg det samme som Oskar gjøre i dag, hvis du vil se hva jeg har skrivd om min opplevelse med denne oppgaven så ligger blogg innlegget på utplasseringdatoen  16.10.15.
Oskar gjorde mesteparten av dette arbeidet, men på slutten så hjalp jeg han med å frakte søppelet ned i kjelleren.
   

Ingen factory default!!!

Den siste oppgaven for denne uken var å slette alt på denne skriveren (IP/informasjon), det eneste problemet var at denne skriveren hadde ingen factory default så det var vanskelig å slette alt på den. Men til slutt så fikset jeg og Marius problemet, så nå er den klar til å bli hentet av en hvis person ;). 


Utplassering 19.12.14


I dag så ble det ikke så mye å gjøre, mesteparten av oss dro før 13.00. Men jeg fikk gå en tur ned til biblioteket for å levere en ny mus til bibliotekaren der. Sorry at det ikke ble en så fyldig blogg, men det blir sikker mer som vi kan gjøre til neste år.

God Jul 


Utplassering 12.12.14


Testing av hole kommune livestream

Den første oppgaven for i dag var å teste/sette opp en livestream fra Hole kommune. Denne livestreamen kringkaster kommune møtene som blir holdt i samfunnsalen. For å se om alt funket så koblet vi oss til nettverket og logget oss inn på livestream kontoen, etter at vi hadde kommet oss inn så sjekket vi om audio funket og etter det så testet vi vinkelen på kameraene.

Se på Cisco sine tutorials om nettverk
      Siden det ikke var så mye å gjøre i dag så tenkte jeg at jeg skulle se på noen tutorials om nettverk. Jeg fant dem til å være ganske opplysende, og jeg kommer sikkert til å se på flere av deres videoer i fremtiden. 

Link til Cisco sin undervisnings side for nybegynnere


Utplassering 05.12.14

Treg maskin

Den første oppgaven i dag var å ta en titt på en datamaskin som har stått i et hjørne i noen måneder. Resten av It-avdelinga viste ikke om den var funksjonell eller ikke. Så jeg startet opp data-en, det tok en stund siden den var litt gammel men ventetiden var akseptabelt.
For å sjekke om data-en hadde noe krefter i seg så started jeg opp oppgavebehandlings programmet, i dette programmet så kan jeg se hvor mye prosessor kraft/RAM den bruker. Mens dette programmet jobbet i bakgrunnen så startet jeg opp internet explorer med flere vinduer åpne + andre krevende programmer. Resultatene var ganske gode, den gjorde alt jeg ba den om uten noen problemer. Men jeg vet ikke om jeg ville brukt denne til arbeid over en lengre periode.
Adapter feil
Når jeg skulle prøve meg på Putty for en uke siden så fikk jeg ikke kontakt med switchen som jeg prøvde å få kontakt med. Problemet var at serial til USB adapteren bare funket på Windows 98 SE, Windows 2000, Windows ME, Windows XP 32 Bit og ikke windows 7.
Factory default av Linksys switch
Den siste oppgaven for i dag var å factory resete disse linksys switchene. For å resete disse switchene så må du.
1. Press en binders(rett) inn i det eneste hullet på forsiden av switchen.
2. For å resete den så må du holde inne denne knappen i 30 sekunder.
3. Når du har hold den inne i 30 sekunder så kan du slippe knappen.
4. Når alle lysene på switchen starter å blinke så betyr det at den er factory default-et.
Utplassering 28.11.14Legge til firmware

Den første oppgaven for i dag var å legge inn nytt firmware på Hp procurve switchene. Uheldigvis så brukte vi 2 timer på å løse problemer som gjaldt putty, putty brukes til å konfigurere switcher som procurve, men programmet kan også brukes på andre merker.  Men i mellomtiden så startet jeg på en ny oppgave, mens Oskar og Marius fikset puffy problemet. Etter 2 timer så fant vi ut at vi hadde en adapter som ikke passet sammen med operativsystemet (windows 7) på pc-ene våre, for å bruke denne adapteren så måtte vi ha en datamaskin som har  windows xp som operativsystem. Så vi byttet ut windows 7 pc-en med en pc som skjørte windows xp.


Factory default av printer server og access punkt (D-link)

Mens Oskar jobbet med puffy problemet så startet jeg med å factory defaulte printer server. Printer servere ble brukt til å få kontakt mellom en datamaskin og skriveren, for før så kosten en skriver med trådløs ganske mye penger. Så folk kjøpte bare en vanelig printer og la til en printer server for det var billigere tilbake i tiden.

For å resete printer serveren så er det bare å bruke en rett binders til å trykke in restart knappen, for å resete den så holder du inn reset knappen i 5 sekunder. Når alle lysene forsvinner på forsiden av printer serveren, så betyr det at den har blitt restartet. 
 På access punktet så er det den samme historien. Hold inne reset knappen i 5 sekunder og vent på at lysene forsvinner på lampene på forsiden.

Oppdatere firmware på switcher
Jeg og Oskar filmet hverandre, mens vi snakket om å oppdatere firmware. Trykk på linken under denne teksten.

  

Utplassering 21.11.14


Reset Switch

Den første oppgaven for i dag å endre switchene fra sin nåværende innstillinger til factory default mode, for å gjøre dette så måtte jeg...

1. Koble til strøm.
2. finn 2 penner eller en binders (du kan bruke alt som passer inn i reset/clear hullene).
3. For å få switchen i factory modus så er det viktig å researche om din switch, de jeg brukte i dag var HP pro curve switcher.
4. For å sette switchen i factory modus så begynte jeg med å plassere de 2 pennene i reset og clear hullene, etter det så drar du ut pennen som er plassert i reset hullet og lar pennen i clear hullet bli, vent noen sekunder og vent på at en av lysene på switchen skal blinke, når lyset blinker så drar du pennen ut av clear hullet, når du har gjort dette så skal switchen være tom.Reset av linux pc

Etter oppgaven med switchene så kom Alexander med en lten pc som trengte å bli satt i factory modus. For å sette den i factory modus så navigerte jeg i gjennom de forskjellige menyene for å finne factory reset knappen, det tok meg 1 minutt for å finne reset knappen.
Reset av HP access point

Siden den siste oppgaven gikk fort å ga Aleksander meg to access point som trengte å bli satt i factory modus, for å sette access pointet i factory modus så trengte jeg først en liten strømforsyning som sender elektrisitet gjennom ethernet porten. Når den hat fått strøm så er det bare å repetere det jeg gjorde med switchen, denne har også en reset/clear knapp så det er bare å ta frem pennene igjen.

Sette tynnklienter i factory modus

Den siste oppgaven for i dag var å resete 24 tynnklienter til sin factory modus. Når jeg skulle resete tynnklientene så fikk jeg admin passordet til tynnklientene, sånn at jeg kunne endre innstillingene i tynnklientene.
Etter det så fikk jeg tilgang  tilgang menyene hvor jeg kunne endre de diverse ting, men jeg gikk til factory default og fikk muligheten til å endre innstillingen. Etter å ha endret noen innstillinger så satte jeg tynnklienten i factory modus.  
Utplassering 14.11.14Sett opp en Apple TV

Den første oppgaven for i dag var å sette opp en Apple TV som skulle til den nye kulturskolen. Jeg satte opp apple tv-en med et passord og la til et nettverk som den fikk internett fra. Etter det så prøvde jeg å få en kobling mellom en ipad og apple tv-en. Det tok en stund men jeg fikk det til slutt til.

Sjekke farten til pc-en

Etter at Oskar hadde kommet så fikk vi en oppgave hvor vi skulle sjekke om noen datamaskiner funket allrigth. For å teste om data-en funket bra så startet jeg med å åpne opp flere programmer på en gang, data-en tok dette ganske bra så den ble godkjent for bruk. Apple produkter til kulturskolen

Rundt kl.10.00 så fikk vi beskjed om å pakke sammen diverse apple produkter som skulle til kulturskolen, vi pakket sammen en Imac, Macbook pro, Mac mini og en time capsel. Til neste uke så skal disse apple produktene ut av døra og bort til kulturskolen, endelig blir vi ferdige med disse mac-ene :). Test av skrivere del 2

Enda en gang så må vi sjekke om skriverne funker, jeg startet med å koble skriveren til data-en min for å se om den kommuniserte med data-en min. Jeg fikk kontakt med skriveren, men når jeg skulle skrive ut så nølte skriveren med å skrive ut sidene. Men den fungerer fint til å skrive ut en side om gangen. Det er viktig at vi ikke kaster disse skriverne pga da sparer vi penger som kan bli brukt til annet.Utplassering 31.10.14Videokameraet i samfunns hallen funket ikke

Tidelig på fredags morgenen så fikk vi ordre om å sjekke kameraet som tar opp alle kommune møtene, kameraet var koblet til datamaskinen allerede men den ga ikke noe signal til skjermen. Etter å ha sett rundt i rommet så fant vi ut at kontakta til kameraene var ute, så vi plugget kontakta inn i veggen å kameraene funket igjen. Det var egentlig så enkelt at noen hadde koblet av strømmen til kameraene.  


Plotter printer funket ikke..Igjen

Den andre tingen som vi fikk ta en titt på i dag var plotter printeren, plotter printeren skrev ikke ut arkene som ble sendt til den. Men når vi kom frem så funket den plutselig helt perfekt, så vi dro tilbake til til IT-avdeling.

Plotter printer:
En plotter printer skriver ut AO og A1 ark eller større/mindre. Plotter printeren brukes mest av bygg og anlegg for å skrive ut store sider av blueprints, bygetegninger etc. Unødvendig tur til Brobekkveien

Den siste oppgaven for i dag var at en dame som jobber i sundvollen fant et veggpunkt som plastikken ikke var festet til, hun sa at hun bare fant det sånn helt tilfeldig. Vi brukte sirka 2 minutter på å fikse problemet.  Utplassering 24.10.14
Printer test part 2

Den første oppgaven for i dag var å teste den printeren som ikke funket sist vi sjekket den. Det første vi sjekket var grepet på rullen som drar papiret oppover, rullen som drar papiret opp hadde ikke nok grep, så vi ga den en god rengjøring. Den andre tingen vi sjekket var om den kunne skrive ut blanke sider, vi printet ut 35 blanke sider for å teste. Alt funket vel fint etter en stund, de kan kanskje være noe feil med sensoren i printeren.Sette opp en KVM switch


Den siste oppgaven for i dag var å hjelpe Marius med å sette opp en KVM switch i server rommet, vi satt der i rundt 2 timer og jobbet med dette. 
"KVM Switch(Keyboard, Video, Mouse) er en enhet som gjør det mulig å kontrollere flere pcer fra et tastatur, en mus og en skjerm"Komplett.no.
Uheldigvis så fikk vi ikke lært så mye fra dette pga, server rommet hadde flere vifter som lagde mye lyd. Så det var vanskelig å snakke med hverandre i den støyen. 

 
Utplassering 17.10.14


  Flytting av access point (Service)
Den første tingen som vi fikk gjøre i dag var å flytte et access point på Hole Kulturskole, access pointet var lokalisert i gangen i 2 etasje å den skulle bli flyttet til lærernes personalrom i 2 etasje. For å løsne access pointet fra veggen så må du først skru ut skruen som holder den fast til veggen, etter det så er det bare å riste litt på access pointet for at den skal løsne fra wall-mounten sin og til slutt dra ut ethernet kabelen. Sener så ble access pointet plassert inne i switch skapet.

å

Strømmen gikk i det H******* switch skapet 

Enda en gang så måtte vi ta en tur opp til Hole Kulturskole for å se hva som gikk galt, når vi kom opp til skolen så ble vi møtt av et switch skap uten strøm. Vi gikk rundt i bygget for å finne skapet som ga strøm til akkurat det switch skapet, til slutt så tilkalte skolen en elektriker for å løse problemet. Når han kom frem så lurte han også på hva som hadde skjedd, etter at vi snakket med han så kom vi frem til at strømmen bare forsvant. Men etter at vi fikk en skjøteledning satt opp så fikk vi en delig strøm til skapet, så nå kan alle de lærerne få wifi til ipad-ene sine.Utplassering 16.10.14


Ingen lyd fra høyttalerne (Service)

Denne morgenen så kom en mann inn å spurte oss om vi kunne ta en titt på laptopen hans, han sa at høyttalerne ikke funket men han kunne fortsatt få lyd i gjennom audio-ut hullet. Først så gikk jeg i gjennom alle menyene som har med lyd å gjøre, jeg fant ikke noe feil i noen av dem. Senere så tenkte jeg at det kan være noe problem med driverne til pc-en, jeg lastet ned Driver Booster på pc-en hans for å se hvilken drivere som ikke var oppdatert. Over halvparten av driverne hans var ikke oppdatert så jeg oppdaterte de driverne for han. Etter å ha lastet ned driveren for lyd kortet så fant jeg ut at driveren ikke var problemet, men det er mest sannsynlig at det er selve høyttalerne.Fikse plotter printeren
(Service)

Rett før lunch så ble vi tilkalt kart og bygge avdelinga på herredshuset, de sa at "skriveren vil ikke skrive ut dokumentene våre". Med en gang så tok Marius initiativet å begynte å se etter feil i printeren, han fant ut at det var noe feil med skriveren sin ark ruller???. Etter det så tok vi en titt på software-et for å se om den ga noen spesifikke ordre om hva som var feil. Men til slutt så fikset Marius skriveren på en eller annen måte.

Registrere utstyr som skal kastes

Den siste oppgaven for i dag var å registrer alt som skulle bli kastet på fyllinga, når jeg registrerte utstyret så brukte jeg en strekkodeleser for å registrere serienummeret som går sammen med Navnet.        
Utplassering 15.10.14
Enda en dag i paradis  
Bytte SSD på Lenovo laptop

Den første oppgaven i dag vår å skifte ut en 60GB SSD med en 120GB SSD, i en av hole kommune sine bærbare Lenovoer.

Hvordan bytte HDD/SSD i laptop 

1. Skru ut skruene som trengs for å finne SSD/hdd i laptopen.

2. Dra i plastikk delen som henger fast til SSD/HDD-ens tray.

3. Når du har fått ut SSD/HDD-en ut av laptopen, så kan du starte med å skru ut skruene som fester SSD/HDD-en til tray-et.

4. Når SSD/HDD-en er ut av tray-et så er det bare å skru fast SSD/HDD-en som du ville bytte til.

5. Og til slutt plasser SSD/HDD-en i laptopen(husk å se om disken din står riktig vei når du putter den inn) og skru igjen sånn at disken er sitter fast. Tanking av pc

Etter at vi var ferdig med å sette inn en ny SSD i lenovoen så startet vi med å tanke pc-en. Jeg og Oskar var ikke involvert i tankingen men det var lærerikt å se på.
V-lan problemer på hole bibloteket

Etter lunsj så fikk jeg, Oskar og Marius oppdrag om å dra ned til Hole bibliotek for å ta en titt på V-lan-en deres, vi fant fort ut at deres v-lan stod på gjest isteden for internt. For å rette på denne feilen så måtte vi gå til switch skapet på biblioteket å sjekke at alt var riktig koblet, for hvis en kabel ikke er riktig plasser så kan du risikere å miste nettet til enheten(v-lan, datamaskin, tynnklient, router)

Det var uheldigvis ikke så mye å gjøre i dag men jeg fikk lære meg litt om V-lan av Marius.Utplassering 14.10.14

En ny magisk dag på IT-avdeling


Cisco Packet Tracer part II

I dag så var dette ikke mye å gjøre så jeg bestemte meg å spørre Joost om hva jeg kunne gjøre, han sa se på tutorial for packet finder. Etter å ha sett tutorialen så fikk jeg mye informasjon om hvordan man bruker packet tracer, jeg brukte senere den informsajonen til å lage en simulering av en router.Min enkle Tutorial


Lekser og annet


Siden jeg ikke hadde mye å gjøre i dag så valgte jeg å begynne på Tur oppgaven som vi fikk, jeg hadde også tid til å oppdatere drivere og antivirus på pc-en min.
Skriveren lagde lyd

Den siste oppgaven som vi gjorde i dag var å ta en tur ned til barnehagen for å se på en skriver som lagde rare lyder, vi undersøkte dette og kom til en konklusjon.

Konklusjon

Printeren sin transferer kit har en feil som gjør at papiret ikke blir dratt opp til skriveren fra papir skuffen, det er høyst sannsynlig at printeren blir byttet ut mot en annen ny printer (helst Richo eller HP).  
Utplassering 13.10.14

Fikse WiFi til Mac

Den første oppgaven som jeg fikk i dag var å fikse wifi-en til en Mac som skulle til kulturskolen, det tok litt tid å finne ut hvor jeg skulle finne de rette menyene pga jeg bruker ikke mac. Keg satt en stund å prøvde å fikse problemet Uheldigvis så ble ikke problemet borte men jeg prøvde mitt beste.

                                            


Bruke Cisco packet tracer 
      
Den andre oppgaven vi fikk i dag var å prøve oss på Cisco Packet tracer, men uheldigvis så fikk vi ikke sjansen til å prøve oss på Cisco pga vi trengte tilgang til brannveggen og andre privilegerer. 

Sette opp access punkt på kulturskolen 

Den nest siste oppgaven for i dag var å sette opp et acsess point i kjelleren av kulturskolen, det tok rundt 2 timer å sette det opp og sjekke at det funket.
Vi kjørte 2 turer opp til kulturskolen pga noen hadde glemt nøkkelen til server kassa + noe andre viktige ting.

For å sette opp et access punkt så må du først sette opp en ramme som den skal bli festet til, etter det så er det bare å koble til access punktet til nettet via en ethernet kabel. 


Fikse og sette opp 2 skrivere


Det siste oppgaven vi fikk var å assistere Markus med å sette opp en printer i kjelleren som kulturskolen skulle bruke og fikse en skriver som manglet et SD-kort. Den første oppgaven gikk relativt fort men når vi skulle fikse den ødelagte printeren så tok det litt mer tid.    
 

Utplassering 10.10.14

Test av printere


Den første oppgaven som ble gitt til oss var å teste printere for å se om de funket, for å se om printere fortsatt funker så må man plugge inn en usb kabel fra printer til pc-en. Etter det så går man inn på Enheter og printere for å se om printeren kommuniserer med datamaskinen. 


Men for å skrive ut sider så trenger man toner(blekk), jeg åpnet panseret på skriverne for å se om det var noe blekk igen. De fleste printerne hadde allerede toner i seg men en av dem var tomme


VLAN


Den andre oppgaven var at vi måtte få våre datamaskiner til å  kommuniser med hverandre gjennom 2 switcher. Når du skal kommunisere mellom dataer/switcher, så må du først lage en rute som ethernet kabelen skal følge. I dette tilfellet så må ruten gå i fra min data gjennom en switch og i gjennom en annen switch til en annen datamaskin. Hvis jeg skal være mer spesifik...  

1. Last ned Puffy eller bruk cmd til å konfigurere switchen hvordan du vil.

2. Ta frem en ethernet kabel og plugg den inn i datamaskin nr1 og den første switchen, sett ethernet kabelen inn i en av portene i switchen. Etter det så kobler du switch nr1 og switch nr2 sammen med en ethernet kabel, og til slutt bruke en ethernet kabel til å koble sammen switch nr2 og datamaskin nr2 

3. Når alt er koblet sammen så kan du starte med å åpne alle portene som er i bruk av deg, sånn at informasjonen kan overføres i gjennom portene.


Sette opp projektor og høyttalere

Den tredje oppgaven som vi fikk var å hjelpe en ansatt med å sette opp en projektor og 3 høyttalere. Denne oppgaven var ganske lett å utføre...men det er bedre enn å måtte sitte på ræva hele dagen.  


Resirkulering


Etter lunch så fikk vi oppgaven å kaste papp ned i kjelleren, har ikke så mye å si om det.


Kakefest i IT-avdelinga

På slutten av dagen så kom Joost og holde oss med selskap, vi spiste kake og godteri mens vi snakket om ting.

  

                                                               


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar